Министарство просвете, науке и технолошког развоја

Поштовани, обавештавамо вас да је Влада Републике Србије одлучила да се, због тренутне епидемиолошке ситуације у земљи, привремено обустави непосредно образовно-васпитни рад у основним и средњим школама Републике Србије. У циљу остваривања права ученика на образовање, Министарство просвете науке и технолошког развоја, припремило је оперативни план за наставак рада школа у отежаним условима кроз остваривање образовно-васпитног рада учењем на даљину…

за распоред наставе посетите сајт
WWW.RASPOREDNASTAVE.GOV.RS
обавезно прочитати:
Обавештење о емитовању наставе
на следећем сајту можете погледати:
Најновије вести Министарства просвете, науке и технолошког развоја
Инструкцијa за запослене у вези са поступањем основних школа поводом отварања објекта за пријем ученика у целодневни боравак током трајања епидемије COVID-19 Инструкција за родитеље/законске старатеље ученика у вези са поступањем основних школа поводом отварања објекта за пријем ученика у целоднвни боравак током трајања епидемије COVID-19

Proslava skolske slave Svetog Save

OŠ Đuro Strugar
27.1.2020.

Својим животом и делом Свети Сава нам је оставио у аманет много вредног, дао нам је путоказ куда треба ићи. Његова дубока вера и продуховљеност, али и мудрост и борбеност кад затреба, врлине су које пречесто недостају.

Погледајте како је било

Новогодишња приредба ученика млађих разреда

25.12.2019.

У среду 25.12.2019. године, ученици млађих разреда су уз помоћ учитељица из продуженог боравка организовали новогодишњу приредбу за све родитеље, баке, деке и наше предшколце. Уживали смо у њиховим рецитацијама, песмама, глуми као и у дечијим народним играма. Заједно смо пожелели жеље, поделили лепо расположење и заједно насмејани и весели најавили нову годину.

Становање баш је лако кад нас учи мајстор Станко

27.11.2019.

Наши ученици II разреда посетили Пионирски град. У организацији ЈП "Градско стамбено" одгледали су интерактивну представу "Становање баш је лако кад нас учи мајстор Станко".

ПРВАЦИ ДОБРО НАМ ДОШЛИ

Одржан је свечани пријем првака. Директорка школе дала је поздравну реч, а ученици петог разреда припремили су приредбу за наше ђаке прваке. Учитељице су са радошћу дочекале нове ђаке. Желимо им много успеха у школовању. Срећни смо што су постали део наше породице.

Учитељице I/1: Драгана Савић и Сандра Мрдовић

Учитељице I/2: Снежана Радивојша и Невена Лукић

НАЈБОЉИ ЂАЦИ СУ ОТПУТОВАЛИ „АУТОБУСОМ СРЕЋЕ“ НА МОРЕ!

OŠ Đuro Strugar
У оквиру пројекта сарадње градова Београда и Љубљане, под називом „Аутобус среће“ 20 београдских ђака летовало је у Замбратији где су се дружили са вршњацима из Словеније. Један од њих је био и наш ученик Новак Вукашиновић као ђак са најбољим оценама који је завршио седми разред. Новак је први пут путовао у иностранство без родитеља, уживао је и лепо се провео са својим новим пријатељима.
Погледај како је то изгледало

Гашин сабор

09.05.2019.
Част нам је што смо и ове године отворили Гашин сабор, фестивал карикатурално-хумористичног и породичног стрипа. Лазо Средановић, као главни гост обележио је 50 година постојања стрипа "Дикан и Стари Словени".

ЈУБИЛАРНИ 50. РОЂЕНДАН!

OŠ Đuro Strugar
09.05.2019.
Поводом 50 година постојања ОШ Ђуро Стругар, организована је свечана приредба.
Погледај како је то изгледало

Еко колонијица

OŠ Đuro Strugar
19. - 25.04.2019.
Oдржаna je радионицa за екологију, рециклажу, заштиту здравља, спортске, уметничке и радионице енглеског језика. Све у циљу очувања и заштите природе. Уз подршку Секретаријата за заштиту животне средине града Београда, а у сарадњи са Удружењем за Едукацију, Екологију и Енергетику "3е", спроведен је пројекат ЕКО Колонијица за ученике млађих разреда ОШ "Ђуро Стругар". Наши ученици су имали прилику да погледају представу Софијин свет и добили дипломице као учесници пројекта ЕКО Колонијица.

"Не ругај се"

Ученици наше школе извели су UNICEF химну против насиља користећи знаковни језик, под вођством учитељице Снежана Радивојша.

Свети Сава

OŠ Đuro Strugar
Приредба поводом школске славе.
Погледај како је то изгледало

Моја зграда мој дом

OŠ Đuro Strugar
Рад наше ученице Наталије Митровић IV/2 у трци за најбољи рад на конкурсу ЈП "Градско зеленило" на тему "Mоја зграда мој дом"

Чувари природе

OŠ Đuro Strugar
Aкција "Чувари природе, чувари и својих љубимаца" под вођством наше наставнице биологије Милене Мијаковац.
Погледајте више о томе

Светски дан детета

OŠ Đuro Strugar
Једно од најважнијих дечијих права је право на слободу мишљења! Свој пун потенцијал најмлађи могу да остваре само у окружењу које их подстиче да кроз отворен дијалог и без страха размењују мишљења. Управо због тога су се UNIQА UNICEF Србија и наш млади уметник Андреј Јосифовски Пијаниста удружили како би на Светски дан детета основцима из школе "Ђуро Стругар" поклонили овај јединствен GoBlue мурал!
Погледајте више о томе

Сви смо један тим

Наша школа била је домаћин кошаркашима "Партизана" и фудбалерима "Црвене звезде" у оквиру НИС-ове акције "Сви смо један тим". Кошаркаши Сидики Коне и Ђуро Даутовић, као и фудбалери Милош Гордић, Богдан Јовчић и Ненад Аџибаба обрадовали су наше ђаке својим доласком и поклонима које су за њих припремили. Наша школа једна је од ретких која учествује у овој акцији која за циљ има промовисање спортских вредности, здрав начин живота и толеранцију.
Погледајте видео Дневни лист Данас Новости B92

Дочек првака

2018.
Дочекали наше ђаке прваке! Директорка је дала поздравну реч, а наши трећаци су припремили сјајну приредбу.

Дружење са фудбалерима

18.05.2018.
Посетили су нас фудбалери Срђан Бабић и Дејан Јовељић, наши малишани су уживали у дружењу са њима.
Погледајте видео Курир

Невенов фестивал

18,19,20.05.2018.
Међу својих петнаест финалиста има и два ученика III/2 из ОШ „Ђуро Стругар“ Нови Београд. ВАЊА САРИЋ и ИЛИЈА РАНЂЕЛОВИЋ, СУ УЧИНИЛИ ЧАСТ СВОЈОЈ ШКОЛИ. Поред учешћа у тродневној манифестацији, 30. НЕВЕНОВ ФЕСТИВАЛ ДЕЦЕ ПЕСНИКА У САВИНОМ СЕЛУ, њихови радови ће бити штампани у Зборнику овог престижног Међународног фестивала.

Игром до уметности

09.05.2018.
Веома високо награђивана, талентована и вредна НАТАЛИЈА МИТРОВИЋ, ученица III/2 ће имати прву изложбу својих овогодишњих радова у простору библиотеке а поводом прославе Дана школе. Наталија и III/2 ће 9. маја за време четвртог и петог часа имати ликовну радионицу „ИГРОМ ДО УМЕТНОСТИ“ на коју позивају по два заинтересована и талентована ученика из свих других одељења. Радовима свих учесника радионице ћемо украсити школски простор. Поред свих ученика , родитеља и наставника, позивамо и све будуће прваке на Наталијину прву самосталну и велику изложбу будућих излагача у нашим и светским галеријама.

Посета вртићимa

OŠ Đuro Strugar
Ученици ОШ “Ђуро Стругар”, в.д.директорка А. Лончар и учитељи, посетили су вртиће “Ластавица”, ”Бисер” и “Никола Тесла”.
Погледајте више о томе

Часни крст

OŠ Đuro Strugar
Ове године први пут традиционално пливање за Часни крст за ученике и ученице млађи V разреда
Погледајте више о томе

Симбол промена

OŠ Đuro Strugar
Горан Весић у посети ОШ "Ђуро Стругар", најстарија и најважнија школа на Новом Београду.
Прочитајте више о томе