Ми у малом дневнику

Догађаји

OŠ Đuro Strugar
27.1.2020.
Прослава школсе славе Светог Саве

Својим животом и делом Свети Сава нам је оставио у аманет много вредног, дао нам је путоказ куда треба ићи. Његова дубока вера и продуховљеност, али и мудрост и борбеност кад затреба, врлине су које пречесто недостају. Погледајте како је било

25.12.2019.
Новогодишња приредба ученика млађих разреда

У среду 25.12.2019. године, ученици млађих разреда су уз помоћ учитељица из продуженог боравка организовали новогодишњу приредбу за све родитеље, баке, деке и наше предшколце. Уживали смо у њиховим рецитацијама, песмама, глуми као и у дечијим народним играма. Заједно смо пожелели жеље, поделили лепо расположење и заједно насмејани и весели најавили нову годину.

27.11.2019.
Становање баш је лако кад нас учи мајстор Станко

Наши ученици II разреда посетили Пионирски град. У организацији ЈП "Градско стамбено" одгледали су интерактивну представу "Становање баш је лако кад нас учи мајстор Станко".

Прваци добро нам дошли

Одржан је свечани пријем првака. Директорка школе дала је поздравну реч, а ученици петог разреда припремили су приредбу за наше ђаке прваке. Учитељице су са радошћу дочекале нове ђаке. Желимо им много успеха у школовању. Срећни смо што су постали део наше породице.

Учитељице I/1: Драгана Савић и Сандра Мрдовић

Учитељице I/2: Снежана Радивојша и Невена Лукић

OŠ Đuro Strugar
Најбољи ђаци су отпутовали "АУТОБУСОМ СРЕЋЕ" на море!

У оквиру пројекта сарадње градова Београда и Љубљане, под називом „Аутобус среће“ 20 београдских ђака летовало је у Замбратији где су се дружили са вршњацима из Словеније. Један од њих је био и наш ученик Новак Вукашиновић као ђак са најбољим оценама који је завршио седми разред. Новак је први пут путовао у иностранство без родитеља, уживао је и лепо се провео са својим новим пријатељима. Погледај како је то изгледало

09.05.2019.
Гашин сабор

Част нам је што смо и ове године отворили Гашин сабор, фестивал карикатурално-хумористичног и породичног стрипа. Лазо Средановић, као главни гост обележио је 50 година постојања стрипа "Дикан и Стари Словени".

OŠ Đuro Strugar
09.05.2019.
ЈУБИЛАРНИ 50. РОЂЕНДАН!

Поводом 50 година постојања ОШ Ђуро Стругар, организована је свечана приредба. Погледај како је то изгледало

OŠ Đuro Strugar
19. - 25.04.2019.
Еко колонијица

Oдржаna je радионицa за екологију, рециклажу, заштиту здравља, спортске, уметничке и радионице енглеског језика. Све у циљу очувања и заштите природе. Уз подршку Секретаријата за заштиту животне средине града Београда, а у сарадњи са Удружењем за Едукацију, Екологију и Енергетику "3е", спроведен је пројекат ЕКО Колонијица за ученике млађих разреда ОШ "Ђуро Стругар". Наши ученици су имали прилику да погледају представу Софијин свет и добили дипломице као учесници пројекта ЕКО Колонијица.

"Не ругај се"

Ученици наше школе извели су UNICEF химну против насиља користећи знаковни језик, под вођством учитељице Снежана Радивојша.

OŠ Đuro Strugar
Свети Сава

Приредба поводом школске славе. Погледај како је то изгледало

OŠ Đuro Strugar
Моја зграда мој дом

Рад наше ученице Наталије Митровић IV/2 у трци за најбољи рад на конкурсу ЈП "Градско зеленило" на тему "Mоја зграда мој дом"

OŠ Đuro Strugar
Чувари природе

Aкција "Чувари природе, чувари и својих љубимаца" под вођством наше наставнице биологије Милене Мијаковац. Погледајте више о томе

OŠ Đuro Strugar
Светски дан детета

Једно од најважнијих дечијих права је право на слободу мишљења! Свој пун потенцијал најмлађи могу да остваре само у окружењу које их подстиче да кроз отворен дијалог и без страха размењују мишљења. Управо због тога су се UNIQА UNICEF Србија и наш млади уметник Андреј Јосифовски Пијаниста удружили како би на Светски дан детета основцима из школе "Ђуро Стругар" поклонили овај јединствен GoBlue мурал! Погледајте више о томе